Denna nyhet är mer än 3 år gammal

16 augusti, 2018

Dags för bättre infrastruktur i och kring Ängelholm

Pressmeddelande 2018-08-16

VAL 2018. Välfungerande kommunikationer till och från Ängelholms kommun är av största vikt för att möjliggöra tillväxt, gott boende och ett arbetsliv där det är möjligt att pendla både till och från kommunen. Moderaterna vet att bilen har en viktig plats i ängelholmarnas vardag men vill samtidigt verka för att stärka kollektivtrafikens roll i vår kommun.

Sexfilig motorväg mellan Helsingborg och Vellinge är en av Moderaternas prioriterade frågor i årets regionala valrörelse. Denna åtgärd har självklart positiva effekter för Ängelholms kommun och de kommuninvånare som är beroende av att pendla på motorvägen.

Det finns dock ytterligare lokala satsningar i och kring kommunen som Moderaterna vill arbeta för gentemot Trafikverket. Målet är att skapa fungerande infrastruktur som bidrar till kommunens attraktivitet och underlättar vardagen för de människor som bor här, bidra till ökad tillväxt och förbättra företagsklimatet. Ökad trafiksäkerhet är även det en prioriterad effekt.

Väg 13
Väg 13 är en hårt trafikerad väg som både tjänar som huvudinfart till Ängelholms stad samt som tillfartsväg till E6:an och E4:an. De senaste åren har uppmärksammade olyckor skett, även med dödlig utgång. Vi tycker det är hög tid att Trafikverket höjer säkerheten, främst mellan Ängelholm och Munka Ljungby. I förlängningen bör säkerheten höjas på hela sträckan till Klippan.

Väg 107 (Helsingborgsvägen)
Även väg 107 är en tillfartsväg med hög trafikbelastning från Erikslund och väg 112 samt motorvägsavfart Ängelholm S. Även här vill vi ställa krav på Trafikverket att höja trafiksäkerheten från rondellen i Erikslund till Ängelholm. En förbättrad trafikplats för E6 är samtidigt angelägen för att hantera trafiken i området.

Pågatåg mellan Ängelholm och Åstorp
Sedan tidigare finns förslag om att starta upp pågatågstrafik mellan Åstorp och Lund på Söderåsbanan. Moderaterna vill verka för att projektet utökas så att det även innefattar trafik mellan Ängelholm och Åstorp. Detta hade förenklat pendling i södra Ängelholm för såväl studenter som för arbetspendlare.

Ängelholms kommun för löpande dialog med Trafikverket och har sedan tidigare tecknat ett samverkansavtal avseende arbetet med infrastruktur i kommunen. Moderaterna vill i dessa sammanhang, samt inom ramen för Familjen Helsingborgs infrastrukturplanering, verka för att de ovanstående åtgärderna förs in i plan och genomförs.

Mer information
Robin Holmberg, 072-988 70 00
Sven-Ingvar Borgquist, 072-183 51 65

Ta ställning och dela artikeln