Denna nyhet är mer än 3 år gammal

26 mars, 2019

Uttalande med anledning av diskussionen om Össjö skola

Under förra veckan pågick en intensiv diskussion om hur barnomsorgen och skolan i Össjö ska utvecklas. På initiativ av rektorn på Munka rektorsområde föreslogs ett antal förändringar som framfördes vid ett dialogmöte med berörda föräldrar.

Frågan har ännu inte behandlats eller beslutats politiskt, men vid ett byamöte i Össjö i söndags (24/3) framförde Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande i familje- och utbildningsnämnden och Robin Holmberg (M), ordförande i kommunstyrelsen följande politiska ställningstagande för hur vi ser att situationen bör hanteras. Ställningstagandet går i korthet ut på:

Förskola

  • Vi kommer påbörja arbetet med att bygga en ny förskola i Össjö.
  • Detta kommer ta något år. Därför tittar vi på alternativa, tillfälliga lösningar i Össjö.
  • Under en övergångsperiod kommer de barn som nu inte kan gå hos dagbarnvårdare få gå i förskola i Munka. Finns alternativa förslag – till exempel tillkommande dagbarnvårdare – är vi beredda att diskutera och titta på dem för att lösa barnomsorg i Össjö till dess att ny förskola finns på plats.

Skola

  • Inga barn kommer flyttas från Össjö till Munka.
  • Eftersom Össjö skola förväntas bli för trång först inom något år kommer vi att använda tiden för att se om vi kan bygga till Össjö skola, antingen permanent eller genom paviljonglösning.

Ta ställning och dela artikeln

Vad tycker Moderaterna i dessa hjärtefrågor?