Denna nyhet är mer än 3 år gammal

8 september, 2014

Oppositionens ständiga svartmålning är tröttsam (NST 8/9)

I ett globalt och europeiskt perspektiv är Sverige ett av världens bästa länder att leva, bo och åldras i. Att höra oppositionens ständiga svartmålning av Sverige är tröttsamt. Jag har svårt att se att människor känner igen sig i denna beskrivning av ett Sverige som de senaste åren blivit allt bättre.

Svartmålningen förekommer även av vår fina stad och kommun Ängelholm. Ängelholm ligger högt i de flesta undersökningar och rankningar. Vi har topp placeringar inom skolområdet och när det kommer till korta kötider till äldrevården. Här finns flygplats, ett nyrenoverat stationsområde, en fantastisk strand, och kommunen ligger bra till i polisens trygghetsmätningar. Nyligen blev Ängelholm 4:e kommun av 290 i Lärarförbundets undersökning av landets bästa skolkommuner. Nio av de 18 första kommunerna är skånska. Samtliga av dessa kommuner är alliansstyrda.

Vi får aldrig bli nöjda och tycka att allt är bra – allt kan alltid bli bättre. Därför har Moderaterna presenterat ett offensivt valprogram med fokus på framtiden. Vi vill att Ängelholm skall bli ännu bättre. Detta står i stark kontrast mot en opposition utan konkreta förslag som istället tittar bakåt och svartmålar både Ängelholm och Sverige.

Moderaterna ser en stark och trygg ekonomi som en förutsättning för att fortsätta den positiva trend som Ängelholm befinner sig i. Vi ser gärna att fler engagerar sig i politiken och på så sätt bidrar till Ängelholms utveckling. Inom Moderaterna och de andra partierna är vi ett fåtal fritidspolitiker som på vår fritid försöker göra vårt bästa för Ängelholm och dess medborgare. Oavsett vad vi gör och beslutar finns det alltid de som tycker annorlunda. Välj det parti som passar dig bäst och bli en del av oss som faktiskt vill Ängelholm väl.

Ulf Pethö (M)

Ta ställning och dela artikeln