Denna nyhet är mer än 3 år gammal

4 oktober, 2011

Pressmeddelande 4 oktober

Hans Wallmark (M) gratulerar Henrik Dam Kristensen (S) till att ha blivit ny transportminister i Danmark.

– Regeringsskiftet i Danmark har nu formellt skett i och med att statsminister Helle Thorning-Schmidt presenterat sin ministär. Politiskt beklagar jag att bra borgerliga företrädare fått dra sig tillbaka samtidigt som jag personligen är glad över att Henrik Dam Kristensen (S) utnämnts till ny transportminister, säger Hans Wallmark (M) i en kommentar.

– Jag känner Henrik Dam Kristensen väl sedan många år i Nordiska rådet. Vi har tidigare suttit i samma utskott och han har det senaste året varit president i Nordiska rådet. Bakom sig har han en lång karriär som partisekreterare, europaparlamentariker och minister i tidigare regeringar.

– Henrik Dam Kristensen är stor vän av Norden och förstår integrationens betydelse. Jag hoppas att det ska påverka hans kommande gärning som transportminister. Tidigare har vi tillsammans arbetat för ökad öppenhet och rörlighet bland annat i Öresundsregionen. Det ska bli ett sant nöje att följa upp tidigare gemensamma förslag med frågor till Henrik Dam Kristensen som transportminister och företrädare för den danska regeringen.

För mer information
Hans Wallmark, riksdagsledamot (M) och ledamot av Nordiska rådet
070-695 41 00

Ta ställning och dela artikeln