Denna nyhet är mer än 3 år gammal

15 oktober, 2011

Pressmeddelande 14 oktober

Hans Wallmark diskuterar ungdomsjobb på McDonalds

Idag besökte riksdagsledamoten Hans Wallmark (m) McDonalds i Ängelholm för att tala om ungdomsjobb med franchisetagaren Christine Richter. 

 

  • McDonalds är en stor och viktig arbetsgivare och det är mycket givande att träffa företrädare från restaurangerna. Christine Richter har fem restauranger i Skåne med 300 anställda och en övervägande del av dem är ungdomar. För några år sedan halverade Alliansen arbetsgivareavgiften för ungdomar och nu ligger det ett förslag hos riksdagen att halvera restaurangmomsen. Dessa åtgärder skapar ännu bättre förutsättningar för unga att få jobb, säger Hans Wallmark.

 

  • För mig är alla jobb viktiga, det finns inga fula eller fina jobb. De kommande åren ser ut att bli tuffa pga. skuldkrisen i Europa. Då är det extremt viktigt med bra förutsättningar att skapa jobb och behålla de befintliga. Christine Richter är bra exempel för Sveriges företagare. Hon började i kassan på McDonalds och äger idag fem restauranger. Sverige behöver fler som henne, avslutar Hans Wallmark

 

För mer information:

 

Hans Wallmark

070 – 695 41 00

Hans.wallmark@riksdagen.se

Ta ställning och dela artikeln