Denna nyhet är mer än 3 år gammal

13 november, 2011

Åsas medlemsbrev nr. 4

Moderatvänner!

Budgeten

Budgeten har nu passerat kommunstyrelsen. Vårt förslag som stöds av hela alliansen innebär ingen skattehöjning. Oppositionspartierna S, EP och SD har olika förslag, men alla innebär en höjning av skatten på mellan 8 öre och 61 öre.  Man måste tänka på att kommunalskatten är den skatt som påverkar den privata ekonomin allra mest.

 Ängelholms FF 

Nu får vi se om laget går upp i allsvenskan. Det är i så fall både bra och dåligt. Inledningsvis krävs större likviditet i klubben på grund av spelarbonusar. Ökade säkerhetskrav drar också med sig större utgifter för idrottsplatsen. Allvarligt är att klubben levt på upplånade pengar. Självklart krävs av en ny styrelse ett helt annat förhållningssätt till kommunen framöver. Vårt förslag baserar sig helt på att klara upp och justera en del bidrag retroaktivt. Någon utlåning som Helsingborgs stad gav HIF är inte aktuell. 

Kommunfullmäktige

Sammanträdena i kommunfullmäktige är ganska intensiva precis som under förra mandatperioden. Vi har vanligtvis sammanträde från klockan 19 till senast klockan 22:30 och den tiden intecknas. Det är viktigt att våra ledamöter för vår talan väl så att inte talarlistan  fylls av de andra partierna. Besökare kan säkert tycka att det är ett väldigt diskuterande utan att det påverkar beslutet, men det är trots allt det bästa sättet att värna om demokratin. 

Folkomröstningen den 27 november

En broschyr är tryckt inför folkomröstningen. I den beskrivs effekterna av ett Ja respektive ett Nej. I ett medlemsbrev som kommer per post får du både den och en annan broschyr som heter ”Svaret”.

Partistämman

På partistämman var allt på topp. SIFO presenterade en väljarundersökning under tiden för stämman. Moderaterna 35% och Socialdemokraterna 25% är ju helt underbart. Vår egen riksdagsman Hans Wallmark omvaldes till ledamot i partistyrelsen. Ett eftertraktat och hårt konkurrensutsatt uppdrag. Grattis Hans! Mer om partistämman kommer i det postutskickade brevet inom kort.

Valfrihetssystem

Vi moderater står ju för valfrihet. I vår landsända har det tagit lite tid att få igång systemen för att det skall fungera. Det gäller att vi politiker är alerta och tar beslut som sätter fart. Men det är också en marknad som skall förstå möjligheten. Sist men inte minst måste också brukaren/kunden uppfatta möjligheten som ges. Nu har vi Lagen Om Valfrihet, den s.k. LOVen, igång inom ett par områden i vår kommun; exempelvis inom hemtjänsten. Hjälp till att marknadsföra valmöjligheten i er bekantskapskrets! Är man inte nöjd kan man välja om till annan leverantör. Dessutom kan man ofta välja tilläggstjänster och få rabatt genom Rut-avdraget. Tänk vilken fantastisk alliansidé!

På återhörande

Åsa

Ta ställning och dela artikeln