Denna nyhet är mer än 3 år gammal

27 juni, 2012

Pressmeddelande: Wallmark mottager jubileumsmedalj

Idag onsdag 27 juni mottar riksdagsledamot Hans Wallmark, på plats i Mariehamn, Ålands självstyrelses jubileumsmedalj som han tilldelats av landskapsregeringen för framgångsrik verksamhet till gagn för landskapet Åland.

Utdelandet görs av regeringschefen lantrådet Camilla Gunell (S). Medverkar gör även utbildnings- och kulturminister Johan Ehn (M), näringsminister Fredrik Karlström (Ob samling) och infrastrukturminister Veronica Thörnroos (C) från koalitionsregeringen.

– Jag är glad och stolt över denna utmärkelse, säger Hans Wallmark. Jag ser det som ett bevis på hur viktigt det är med nordiskt engagemang och att det uppmärksammas i andra länder. Mitt intresse för vårt gemensamma språk svenskan är säkert något som också värdesatts på Åland som är den enda helt enspråkiga delen av Finland. Det är inte alldeles vanligt att svenskar tilldelas den här medaljen, en av de senaste var dåvarande statsminister Göran Persson.

Ta ställning och dela artikeln