Denna nyhet är mer än 3 år gammal

26 september, 2012

Hans Wallmark (M) blir ny ordförande i utrikesutskottet

Hans WallmarkHans Wallmark, riksdagsledamot för (M) i försvarsutskottet, föreslås till ordförande i utrikesutskottet, under Sofia Arkelstens föräldraledighet.

– Sverige är ett land med tydliga värderingar. Det finns en klar linje från frihetskampen sida vid sida med de tre baltiska republikerna till dagens händelseutveckling i Arabvärlden som handlar om att återupprätta värdigheten, säkra mänskliga rättigheter och stärka kvinnans ställning. Det handlar dessutom om kultur, historia och långsiktig säkerhet. Att under en tid som ordförande i Utrikesutskottet nära få arbeta med dessa frågor känns väldigt stimulerande, säger Wallmark i en kommentar till utnämningen.

– Hans Wallmark är redan i dag, genom sina platser i försvarsutskottet. försvarsberedningen och sitt ansvar för utveckling av den moderata politiken inför europavalet, en av våra tyngre företrädare i några av de allra mest centrala delarna inom utrikespolitiken. Därför kan han snabbt och väl ta detta uppdrag under en begränsad, men politiskt mycket viktig, tid, säger Anna Kinberg Batra, gruppledare för moderaterna i riksdagen.

Moderaternas riksdagsgrupp beslutade tisdagen den 25/9 att nominera Hans Wallmark enligt ovan. Valet sker i utrikesutskottet vid ett sammanträde under den närmaste tiden.

Fakta Hans Wallmark:

Hans Wallmark, Ängelholm, är född 1965. Han har suttit i riksdagen sedan 2006 för valkretsen Norra och Östra Skåne. För närvarande är han ledamot av Försvarsutskottet och Försvarsberedningen. Hans Wallmark tjänstgör som ledamot av Nordiska rådet och är ordförande i riksdagens delegation till Medelhavsunionen (PA-UfM).

Kontakt:
Hans Wallmark
070 695 41 00

Ta ställning och dela artikeln