Denna nyhet är mer än 3 år gammal

30 maj, 2013

Wallmark avstår plats på Europaparlamentsvalsedeln

Hans Wallmark avstår sin plats på den moderata valsedeln till europaparlamentsvalet 2014.

– I det moderata provval som anordnats hamnade jag på en femte plats. Något jag är lika glad som stolt över, säger Hans Wallmark i en kommentar. I dag har vi fyra parlamentsplatser. I valet 2009 stod jag också som nummer fem på vår dåvarande lista.

– Två viktiga saker ligger dock bakom att jag nu väljer att avstå min plats. För det första har jag meddelat moderaterna i Norra och Östra Skåne att jag gärna ställer upp till omval till riksdagen. En femte plats på valsedeln till europaparlamentet är fullt valbar. Det andra skälet är att jag som ledamot av partistyrelsen rekommenderat blandade listor med hänsyn till exempelvis kön och ålder. Genom att träda åt sidan ges plats för andra kompetenta kandidater.

För mer information
Hans Wallmark, 070-695 41 00

Ta ställning och dela artikeln