Denna nyhet är mer än 3 år gammal

2 september, 2013

Medlemsbrev september 2013

Moderatvänner!

Semestern är över och kraftsamlingen inför höstens alla aktiveter är igång. I sommar har vi varit extra flitiga genom att finnas på torget hela sommaren. Tack till alla flitiga som tagit sig tid att med blå jackor och tröjor visa för ängelholmare och turister att vi finns, att vi är många och att vi har roligt tillsammans!

Även Moderata seniorer är på gång. Med detta medlemsbrev medföljer seniorernas höstprogram. Mötena på måndagseftermiddagarna är välbesökta, men ännu fler är välkomna för att lyssna och lämna synpunkter samt förstås dricka kaffe med dopp.

Det är nu dags att starta upp valarbetet genom att börja arbeta fram Ängelholmsmoderaternas valplattform inför 2014. Alla medlemmar är därför välkomna lördagen den 12 oktober. Inbjudan finns bifogad detta brev. Vi förväntar oss att de som kandiderar till kommunfullmäktige eller andra uppdrag efter 2014 bidrar till arbetet. Läs gärna igenom de propositioner som antogs vid kretsens årsmöte tidigare i år för inspiration. Bakom dessa finns flera medlemmars kloka tankar och det innebär att vi redan nu har något att bygga vidare på. Propositionerna (och annan nyttig information) finns att läsa på vår webbplats http://engelholm.moderat.se.

Femklövern i Region Skåne är hårt ansatta just nu. Vi som var på förbundsstämman i våras vet att mycket av det som skrivs är onyanserat och ibland felaktigt. Vi fick då en presentation av hur mycket bättre sjukvården svarar mot de krav som finns i dag än när socialdemokraterna styrde. Det gäller både kvaliteten och tillgängligheten i vården. Våra förtroendevalda i regionstyrelse och regionfullmäktige verkar för att det ska bli mer vård och mindre administration för skattebetalarnas pengar.

Hälsostaden och alla dess kommande verksamheter kommer ge möjligheten att förbättra vården för patienten och samtidigt effektivisera vårdkedjan. Det uppnås genom en helt egen projektorganisation som möjliggör att Hälsostaden kan bli något nytt och som kan bli ett gott exempel på hur regionens och kommunernas verksamheter kan samverka, även på andra platser i Skåne. Hälsostaden är verkligen ett framtidsprojekt där den sista pusselbiten i samarbetet innebär ett avtal mellan kommunen och Region Skåne. Detta ska godkännas av regionstyrelsen i september. I Ängelholm har både socialnämnd och kommunstyrelse ställt sig bakom den här fantastiska utvecklingen av sjukhuset. Vi är föregångare!

I Ängelholm är vi inne i en period där mycket håller på att komma på plats. Det innebär bland annat viktiga saker som överenskommelsen kring Tåstarps skola och uppstart av det räddningstjänstförbund som Ängelholm bildar tillsammans med Örkelljunga och Helsingborg. Detaljplanen för Klippanvägens förlängning kommer att presenteras i oktober vilket kommer att reda ut en del frågetecken samt göra det enklare att svara på nyfikna ängelholmares frågor.

När det gäller Moderaternas interna arbete så pågår just nu förberedelserna för vinterns provval. Vill du eller någon du känner kandidera till kommunfullmäktige och representera Moderaterna i Ängelholm efter valet 2014 är det hög tid att anmäla intresse till angelholm@moderat.se. Moderaterna ska representera alla ängelholmare och söker därför kandidater med olika bakgrunder och erfarenheter, ålder och kön. Vid frågor om hur provvalet och nomineringsprocessen fungerar kan du vända dig till Rune Johansson, ordförande för nomineringskommittén: rune.johansson@moderat.se.

Provvalet kommer att ske under januari 2014. Men redan i september äger provvalen till regionen och riksdagen rum. Ängelholmsmoderaterna har kandidater i båda valen och det är viktigt att så många medlemmar som möjligt röstar så att vi får en lista som speglar medlemmarnas vilja och där flera ängelholmare finns representerade på valbar plats.

Under hösten planerar kretsen att anordna två av våra uppskattade pubkvällar. Dessa är utmärkta tillfällen för dig som ny medlem att träffa andra moderater under trevliga och avslappnade former, eller ett utmärkt sätt att komma in i gänget för dig som vill bli mer aktiv. Ett besök rekommenderas varmt! Det första tillfället äger rum i september, se kalendariet för datum och plats.

Med vänliga hälsningar

Åsa Herbst
kommunstyrelsens ordförande Ängelholms kommun

Robin Holmberg
kretsordförande Moderaterna i Ängelholm

P.S. Du har väl inte glömt att gilla vår Facebook-sida? Här får du den senaste informationen om aktuell politik och om våra aktiviteter! http://www.facebook.com/moderaternaangelholm

Ta ställning och dela artikeln