Denna nyhet är mer än 3 år gammal

18 oktober, 2013

Åsas punkter, oktober 2013

Åsa ny

  • Nästa år höjs kommunalskatten i Ängelholm med 50 öre. Vi kommer även fortsättningsvis vara en kommun som behandlar invånarnas 2.2 miljarder med respekt. Välfärdens kärna finns under kommunen ansvar och kan alltid bli mer effektiv men måste också få ha sitt pris.
  • Skolan har på olika sätt fått både tydligare mål och förstärkt budget under några år. I vår kommun har skörden av politiska satsningar inneburit fantastiska resultat. Tack till all personal inom skolan!
  • Gratis bussresor för alla som fyllt 75 år betalas från Ängelholms kommun till Region Skåne. Det kostar 1,5 miljon om året och har det goda med sig att fler åker buss och att vi därmed får behålla mer kollektivtrafik för alla.
  • Vi är en oerhört trygg kommun och vi verkar bli allt tryggare för varje år. Polisen mäter såväl den upplevda tryggheten bland invånare som det verkliga antalet brott.
  • Jag hör ibland att det vore bäst att vi i Moderaterna tar makten tillsammans med Socialdemokraterna. Men i verkligheten presterar en stabil majoritet, som exempelvis den vi har i Ängelholm, en bättre kvalitet om vi har en ambitiöst bevakande opposition. Vi i moderaterna är ett arbetarparti för att vi vill att alla skall få jobb, inte bidrag!

Ta ställning och dela artikeln