Denna nyhet är mer än 3 år gammal

4 november, 2013

Vi tänker ansvarsfullt

Rolf Persson har ett varmt hjärta för ÄFF och är bekymrad över att det är många som inte uppskattar klubbens insatser tillräckligt. Vi håller med – herrelitlaget är verkligen värt en större publik. En duktig förening som ÄFF är dessutom mycket mer än sitt elitlag; en ambitiös ungdomsverksamhet, exempelvis.

I Alliansens budgetförslag finns 50 öre högre kommunal skatt vilket innebär en tydlig markering för att behålla hög kvalité inom skola, vård och omsorg. Inom moderaterna har vi fört tusentals samtal med invånare i alla kommundelar och vi vet därigenom att de allra flesta uppskattar och vill värna det vi kallar välfärdens kärna i skola, vård och omsorg.

Men vi satsar också på idrotten, särskilt den som kommer många till del. Goda exempel är den nya Kungsgårdshallen för volleyboll, innebandy och skolgymnastik samt renoveringen av Ängelholms gamla idrottshall som idag är riktigt fräsch. I Munka-Ljungby finns en fin idrottshall, på Valhall Park en konstgräsplan med bra belysning och ytterligare en konstgräsplan planeras i Skälderviken. Vejbystrands IP skall upprustas och om ett par år skall friidrotten ha en egen idrottsplats på Kulltorpstippen. I år har en arena för BMX samt en skatepark invigts. Dessutom fortsätter vi satsningen på ”Aktivitet förebygger” som är ett samarbete mellan skolan och idrottsklubbarna där elever i grundskolan får extra fysisk träning samt större respekt och förståelse för varandra. Vi har här gett några exempel på viktiga satsningar. Med alla kommuninvånares allra bästa i åtanke avstår vi tills vidare att låta kommunen ensamt finansiera en ny fotbollsarena. Vi tänker ansvarsfullt!

Åsa Herbst (M), kommunstyrelsens ordförande
Sven-Ingvar Borgquist (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande
Tomas Fjellner (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande

Ta ställning och dela artikeln