Denna nyhet är mer än 3 år gammal

3 december, 2013

Pressmeddelande

Efter drygt sju år som kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm väjer jag att avsluta mitt förtroendeuppdrag i kommunstyrelsen i januari 2014.  Att stå för utveckling innebär att ta många små steg och en del större för att uppnå långsiktig styrka och välfärd för kommunen. På många sätt har mina och moderaternas mål infriats.

Jag avser att fortsätta som ledamot i kommunfullmäktige och kommer att vilja vara en tillgång för de yngre som nu skall ta vid. Processen kring rekrytering av min efterträdare kommer att vara öppen och transparent. För mig är Robin Holmberg en naturlig efterträdare som kommunstyrelseordförande.

Jag ser också fram emot nya utmaningar som förtroendevald i Region Skåne. Utvecklingen av vårt sjukhus till Hälsostaden är bland annat ett projekt som inspirerat mig att kandidera som moderat företrädare i regionvalet vilket kommer att ske den 14 september nästa år samtidigt som valen för riksdag och kommun.

Åsa Herbst

Ta ställning och dela artikeln