Denna nyhet är mer än 3 år gammal

24 maj, 2014

(V) är vår tids dinosaurier (NST 24/5)

Kommunisterna vill göra come back i Ängelholm. Thord Kristiansson m.fl skriver insändare där man glatt blandar sanningar med rena lögner i ett försök att koka ihop någon slags pseudosanning. På samma sätt som Putin ljuger hela världssamfundet i ansiktet och säger att ”det finns inga ryska soldater på Krim” samtidigt som journalister står och intervjuar just ryska soldater på Krim i livesändning.

I dagens Sverige ser vi också ett utpräglat vänstervåld speglat bland annat i Uppdrag Granskning. Undersökande journalister uppskattar att 95 % av det politiska våldet i Sverige kommer från kommunistiska extremister. Kommunisterna går efter programmet direkt ut och anklagar Jan Josefsson för att vara nazist, trotts att alla vet att Jan Josefssons politiska ideologi ligger långt åt vänster.

Kommunisternas ungdomsförbund stöder detta våld och moderpartiet tar inte avstånd. Människoliv, demokrati och parlamentarism har alltid haft ett lågt värde hos kommunister.

Kommunismen och dess svarta historia hör tillsammans med dinosaurierna till svunna tider och är inget som vi vill uppleva i Ängelholm, ja det skulle vara dinosaurierna i så fall!

Ulf Pethö (M)

Ta ställning och dela artikeln