Denna nyhet är mer än 3 år gammal

8 september, 2014

Grunden är ordning och reda i ekonomi (NST 7/9)

Svar till BrittMarie Hansson (s), mfl, Blå dunster i Blå ängeln (1/9)

Ännu en gång har vi trampat på en mycket öm tå. Först när vi påtalade effekterna av en socialdemokratisk politik på ungdomsjobben i Ängelholm. Sen när vi visade på skillnaderna i lokal skolpolitik.

Nu gäller det EN mening i en intervju i vår 8-sidiga valtidning. Där jag svara på frågan ”Var finns då konfliktlinjerna ifråga om ekonomi?”. Tydligen får jag inte beskriva hur jag upplever skillnaden i hur vi ser på den kommunala budgetprocessen, ty detta har Socialdemokraterna ensamrätten att göra.

Precis som tidigare när tårna ömmat kan man inte visa att jag har fel. Istället hänvisar man nyfikna väljare att läsa bilagor till mötesprotokoll. Men valet den 14:e handlar inte om vad som yrkades i fullmäktige för 12 år sedan. Valet handlar om vad vi vill de kommande 4 åren.

Moderaterna vill se fortsatt ordning och reda i ekonomin. Vi anser att Ängelholms kommun inte ska ta ut mer skatt än nödvändigt för att garantera kvalitén i den gemensamma välfärden. Vi vill föra en ansvarsfull ekonomisk politik lokalt, regionalt och nationellt för att kunna garantera en god service och en väl fungerande gemensam välfärd även i framtiden.

Moderaterna går till val på hur vi vill göra ett fantastiskt Ängelholm än bättre. Vi har över 100 konkreta punkter vi vill genomföra nästa mandatperiod. Men grunden för att kunna genomföra allt är fortsatt ordning och reda i ekonomin. Avsaknaden av socialdemokratiska idéer och visioner får tala sitt eget språk. Vi behöver inte smutskasta våra motståndare. Vi nöjer oss med att berätta vad vi vill!

Jag är glad över att ni läst hela vår 8-sidiga lokalt producerade valtidning så noggrant att ni hittade denna mening. Förhoppningsvis är det många fler Ängelholmare som också gjort det samma. Och därmed är lika insatta i vad vi vill nästa mandatperiod.

Daniel Jönsson (m)
Ordf Munka Ljungbymoderaterna

Ta ställning och dela artikeln