Denna nyhet är mer än 3 år gammal

8 september, 2014

S har inga skolvisioner (NST 5/9)

Svar till Lars Nyander (S), mfl, Vi har flera förslag för en bättre skola. (28/8)

Socialdemokraterna bekräftar tydligt i sitt insändarsvar att Moderaterna och Alliansen har möjliggjort den fantastiska utvecklingen vi haft av Ängelholms skolor. Det gläder mig. Men sen tar tydligheten tyvärr slut.

Precis som övriga partier i oppositionen ägnar man mycket text och tid åt det som har varit. Och att man faktiskt har röstat för våra förslag. Men valet handlar ju inte om vad ni har tyckt denna mandatperiod utan om vad ni vill göra nästa. Går Socialdemokraterna till val på att förhålla sig till Moderaternas förslag den kommande mandatperioden?

Vilka förslag Socialdemokraterna har för att göra vår fantastiska skola än bättre kan jag fortfarande inte hitta. Jag har letat. Och ni gavs ju chansen att berätta vad ni har för idéer i ert insändarsvar. Istället ägnade ni nästan allt utrymme åt det som har varit. Det enda ni kan lägga fram är just det jag skrev i min första insändare. Mer pengar. Mer av det gamla.

Var finns Socialdemokraternas visioner, dess idéer?

Moderaterna är tydliga. Vi nöjer oss inte med Sveriges bästa skola. Vi vill ha en skola i världsklass. I vårt valprogram finns inte mindre än 17 förslag som vi vill jobba för nästa mandatperiod. Till det kommer alla de förslag vi tagit fram efter det att valprogrammet klubbades i våras.

Daniel Jönsson (M)
Ledamot BUN
Ordf Munka Ljungbymoderaterna

Ta ställning och dela artikeln