Denna nyhet är mer än 3 år gammal

13 september, 2014

Vi lovar inte mer än vad vi har råd med (NST 13/9)

Så bekände då äntligen Socialdemokraterna i Ängelholm färg. Den visade sig vara illröd.

I veckor har vi efterlyst vad (S) vill med Ängelholms kommun. Nu verkar vi ha fått ett svar – lite mer till allt och alla. Notan skickar de till ängelholmarna. För utan trovärdig finansiering av hundramiljonersförslag, nya arenor till alla idrotter och annat kan vi inte komma till någon annan slutsats än att Socialdemokraterna vill höja skatten. En skattechock väntar med största sannolikhet Ängelholm, Skåne och Sverige om (S) får chans att bestämma efter helgens val.

Nya Moderaterna tycker att människor ska få behålla mer av det de tjänar och på så sätt själva styra över hur de vill använda sina pengar. En av våra allra viktigaste valfrågor är därför ordning och reda i ekonomin. När vi tar ansvar och inte lovar mer än vad Ängelholms kommun har råd med kan vi hålla hög nivå i välfärden samtidigt som vi har råd att satsa på skolor och äldreboenden i framtiden.

Respekten för skattebetalarnas pengar och att dessa används på ett klokt och effektivt sätt är centralt för Moderaterna. Genom våra förslag och vårt förhållningssätt till medborgarnas pengar skapar vi en stark ekonomi där vi har råd med satsningar utan att höja skatten. Det handlar bland annat om att fortsätta utveckla och effektivisera kommunens verksamheter samt verka för ekonomisk långsiktighet.

Politik handlar om att våga prioritera och om att ta ansvar för våra gemensamma resurser. De pengar vi fått förtroende att förvalta är inte kommunens – de tillhör Ängelholms skattebetalare!

Robin Holmberg (M)
kommunstyrelsens ordförande

Ta ställning och dela artikeln