Denna nyhet är mer än 3 år gammal

21 september, 2016

I dag bildar vi Allians för Ängelholm

PRESSMEDDELANDE 2016-09-21

alliansen_liggande-m-partierna-2016I dag den 21 september bildar Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna Allians för Ängelholm. Allianssamarbetet bygger på idén om politisk samverkan och gemensamt ansvarstagande för Ängelholms kommun. Målet är att efter valet 2018 bilda en borgerlig majoritet med en tydlig politisk idé och inriktning för utvecklingen av Ängelholms kommun.

Ängelholms kommun styrs sedan valet 2014 av ett socialdemokratiskt minoritetsstyre. Halvvägs in i mandatperioden kan det konstateras att detta sätt att styra en kommun inte är särskilt framgångsrikt. Styret är otydligt och saknar idéer för hur Ängelholms kommun ska utvecklas i framtiden.

Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna vill gemensamt ta ansvar för Ängelholms kommun. Vi är övertygade om att ett samlat borgerligt styre har bäst förutsättningarna att utveckla vår kommun med stabilitet och långsiktighet. Alliansen delar en gemensam borgerlig värdegrund och har tidigare samarbetat framgångsrikt.

Allians för Ängelholm bygger på en avsiktsförklaring med principer och ställningstaganden som sätter ramarna för partiernas gemensamma arbete fram till kommunvalet 2018, bl. a.:

• Allians för Ängelholm ska söka väljarnas förtroende genom en gemensam Alliansplattform. Detta valprogram utgör grunden för den politik Alliansen vill driva i majoritetsställning mandatperioden 2018-2022.
• Alliansplattformen ska utarbetas av de fyra partierna genom gemensamma arbetsgrupper.
• Allians för Ängelholm ska under innevarande mandatperiod kampanja och skriva tillsammans.
• Allians för Ängelholm ska för år 2018 utarbeta ett gemensamt budgetförslag för Ängelholms kommun.
• Valresultatet blir vägledande för fördelningen av uppdrag. Samtliga partier ska dock beredas möjlighet att arbeta med politik på gruppledarnivå. Samtliga partier ska även vara representerade i nämnder, styrelser och andra kommunala organ.

Mer information
Robin Holmberg (M), 072-988 70 00
Liss Böcker Sellgren (C), 073-996 06 24
Sven Bergman (L), 070-532 54 32
Lennart Engström (KD), 072-063 85 98

Ta ställning och dela artikeln