Denna nyhet är mer än 3 år gammal

6 februari, 2018

M har lärt av läxan sedan förra valet (NST 6/2)

Företrädare för Socialdemokraterna frågar sig i en insändare den 27 januari vad man får vid en röst på Moderaterna i höstens val.

Svaret är lika självklart som enkelt: en röst på Moderaterna är en röst på Alliansen och ett nytt borgerligt styre i Ängelholms kommun.

Lars Nyander och Christer Hansson (S) begår tyvärr i sitt svar på min insändare ett antal faktafel. Den socialdemokratiska budgeten för 2017 vanns sedan S och EP ”under bilan” ändrat sin budget för att falla SD på läppen. Alliansens budget för 2018 gick däremot igenom efter att ett stort antal ledamöter lagt ner sina röster – däribland Engelholmspartiet.

Det senare är också en av de viktigaste anledningarna till att Socialdemokraterna i Ängelholm har stora problem med att styra kommunen. I såväl den senaste budgetomröstningen som gällande framtidsförklaringen har S inte klarat av att bygga majoriteter för sina förslag, inte ens med sin närmaste samarbetspartner EP. Därför styrs nu Ängelholms kommun med en borgerlig inriktning för mandatperioden samt med Alliansens budget.

Att Socialdemokraterna i det läget valt att sitta kvar vid makten är märkligt. När allt ställdes på sin spets på fullmäktige den 18 januari valde SD att stötta S och EP. Det innebär att de styrande partierna nu är beroende av SD:s stöd, inte bara för att få igenom sin politik, utan också för att kunna fortsätta styra.

En röst på Moderaterna är en röst på en annan väg för Ängelholm. Vi fick en tydlig läxa i valet 2014 och har ägnat mandatperioden åt att lära av den. Vi har satsat på att samtala med medborgarna och de uppslag vi fått har varit en viktig del i vårt politiska utvecklingsarbete.

Vi kommer att fortsätta samtalet med ängelholmarna under valåret 2018. Den som lägger sin röst på Moderaterna den 9 september ska veta att det är en röst för ett tydligt alliansstyre byggt på samarbete och gemensam politik. Vi är övertygade om att det är så vi återuppbygger förtroendet för politiken i Ängelholms kommun.

Cornelis Huisman (M)

Ta ställning och dela artikeln