Denna nyhet är mer än 3 år gammal

18 maj, 2018

Tillsammans för Ängelholm – Alliansens valmanifest 2018-2022

Alliansen tror på Ängelholms kommun. En kommun där ängelholmarna lever det goda livet, där människor är trygga och där fler vill bo och starta företag. I vårt Ängelholm går barnen i en trygg skola och omsorgen präglas av värdighet och hög kvalitet. Alliansens Ängelholm växer med nya bostäder och nya ängelholmare.

Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna delar övertygelsen att kommunpolitiken måste byggas med samarbete och gemensamt ansvarstagande som grund. Vi har därför bildat Alliansen för samverkan och som samlat politiskt alternativ i kommunvalet 2018. Vi är fyra partier med olika hjärtefrågor som delar samma borgerliga värdegrund. Tillsammans har vi lång erfarenhet av att styra Ängelholms kommun.

Våra löften handlar om en gemensam väg framåt för Ängelholms kommun. Ängelholm behöver ett nytt styre. Alliansen vill vara din röst.

Löfte 1: Mer samarbete – för ordning och reda i Ängelholms kommun

Ängelholms kommun behöver stabilitet, ordning och reda. Alliansen vill styra Ängelholms kommun tillsammans. Vi lovar att samarbeta och strävar alltid efter att komma överens i viktiga frågor.

Löfte 2: Alliansen ska ta tag i de stora frågorna

Alliansen ser att det finns några stora frågor i Ängelholms kommun som behöver lösas. Det sker bäst genom samverkan och gemensamma ställningstaganden, inom Alliansen och gärna över blockgränserna. Alliansen vill:

  • Utveckla Stadsbiblioteket till ett kulturhus för böcker, kultur, musik och andra upplevelser.
  • Skydda stränderna från erosion och sandflykt.
  • Skapa en blocköverskridande och långsiktigt hållbar strategi för trafiken i centrum.

Löfte 3: Värna och utveckla Ängelholms sjukhus och Hälsostaden

Ängelholms sjukhus och det framgångsrika Hälsostaden är viktigt för tryggheten i Ängelholms kommun. Alliansen vill slå vakt om sjukhuset och garantera dess framtid. Vi vill att sjukhuset ska vara en självständig förvaltning med ett tydligt uppdrag att utveckla framtidens sjukvård i god samverkan med kommunen.

Löfte 4: Mer valfrihet i välfärden

Tillsammans är vi den tydligaste rösten för fler alternativ och mer valfrihet i välfärden. För oss är det självklart att elever och föräldrar själva ska få välja skola och att våra äldre ska kunna välja både boende och hemtjänst. Tyvärr ser vi att valfriheten i Ängelholm minskat de senaste åren. Alliansen vill därför locka nya friskolor att etablera sig i Ängelholms kommun samt införa mer valfrihet inom omsorgen.

Löfte 5: Ansvar för dina skattepengar

Alliansen vet att resurserna är begränsade och att varje skattekrona måste användas klokt. Vi vill därför arbeta för effektivitet, god ekonomisk hushållning och nya lösningar som skapar högre kvalitet. Alliansen lovar att hålla i pengarna och våga göra prioriteringar för att undvika framtida skattehöjningar.

Ta ställning och dela artikeln