Denna nyhet är mer än 3 år gammal

26 augusti, 2018

Svar på insändare om stranderosion (NST 20/8)

Svar på Min mening-insändare med rubrik, Vi kommer agera vidare kring dessa frågor av Per-Arne Håkansson och Lars Nyander, båda (S) tisdagen den 10 juli.

Jag ställde frågor i min förra insändare angående vad som görs från regeringshåll i frågan om stranderosionen. Jag är fullt medveten om att det inte är någon form av Quick fix att stoppa stranderosionen, men hade nog väntat mig ett mer fylligt svar från socialdemokraterna. Det är ju bra att man dragit igång en del utredningar och diverse sammarbetsorganisationer, men mer handlingskraft är önskvärd i frågan. Det spelar ingen roll om frågan handlar om den ökande stranderosionen, bränderna i Jämtland eller badbryggan vid Klitterhus, så är det ett starkt ledarskap som efterfrågas ifrån de som sitter vid rodret. Strandfodring är ett sätt att motverka erosionen, genom att återföra sand som åkt ut i havet. Problemet för oss som kommun att få tillstånd till strandfodring är allt annat än enkelt. Flera myndigheter behandlar olika delar av ansökan. Ett övergripande samordningsansvar saknas på nationell nivå.

Region Skånes förra allliansledning tog initiativ till att påverka länsstyrelsen och centrala statliga organ i riktning att förenkla ansökningsprocesserna. Detta engagemang saknas hos den nuvarande rödgröna regionledningen.

Sven-Ingvar Borgquist (M)

Ta ställning och dela artikeln