Denna nyhet är mer än 3 år gammal

6 augusti, 2019

Svar till Socialdemokraterna

Efter att ha läst Nyanders och Radils (S) insändare (24/7) undrar vi om de själva tror på den mörka bild de målar av Ängelholms kommun. Att beskylla det blågröna styret för ”handlingsförlamning” med förra mandatperiodens havererade S-ledda styre i färskt minne är väl magstarkt även för Socialdemokraterna.

Blågröna Ängelholm har sedan maktskiftet satt högsta fart med målet att under första året på mandatperioden lösa ut så många av kommunens surdegar som möjligt. Parkskolan, Stadsbiblioteket och stadshuset är frågor som Ängelholms kommun ältat i minst två mandatperioder. Under våren har äntligen beslut fattats.

Vi kan samtidigt konstatera att viktiga beslut fattats om till exempel ny skola i Munka, ny idrottshall i Hjärnarp, lokalförsörjningsplan för välfärdslokaler och mer. Under hösten fortsätter vi arbetet med att leda Ängelholms kommun på ett ansvarsfullt sätt och med att infria våra vallöften.

Socialdemokraternas kritik mot att verksamheterna måste anpassa sig till rådande ekonomiska förutsättningar är märklig. Om vi ska hålla ordning i ekonomin och undvika framtida skattehöjningar måste budgeten hållas och kostnader prioriteras. Så enkelt är det. Det är därför nämnden för omsorg och stöd lagt en treårsplan för att utveckla verksamheterna inom funktionsstöd och LSS. Åtgärderna vidtas inte för att minska kvaliteten utan för att höja ambitionen genom smartare arbetssätt och sänkning av onödiga kostnader. På så sätt får vi råd att ge stöd till fler när behoven ökar. Vad Socialdemokraternas alternativ är har ännu inte framgått. Tyvärr handlar det troligtvis om fortsatta förslag på skattehöjningar.

Avslutningsvis. Vi instämmer i att de missförhållanden som rapporterats om inom äldreomsorgen är mycket allvarliga. Händelserna utreds därför enligt gällande regelverk och rutiner. Brister kommer att åtgärdas. Information kommer att ges på kommande nämndssammanträde. Vill S ha mer information innan dess kan huvuduppdrag Hälsa bistå med detta.

Robin Holmberg (M)
kommunstyrelsens ordförande

Ingela Sylwander (M)
ordförande nämnden för omsorg och stöd

Ta ställning och dela artikeln

Vad tycker Moderaterna i dessa hjärtefrågor?