Denna nyhet är mer än 3 år gammal

19 oktober, 2020

Privata boenden möjliggör snabbstart för renoveringar (NST 17/10)

Ängelholms kommun står inför stora utmaningar vad gäller standarden på kommunens boenden för äldre. Flera boenden har många år på nacken och är med dagens standard ineffektiva och svårarbetade. Flera boenden är i stort behov av renovering om de fortsatt ska drivas som äldreboenden.

Blågröna Ängelholm har under den här mandatperioden tagit ett helhetsgrepp för att säkerställa god tillgång till moderna, trygga och säkra äldreboendeplatser i Ängelholms kommun. Det innebär i ett första steg att beslut är taget om att Åsbytorp ska rivas och ersättas med ett nytt boende, att Karlsgården ska användas för annan verksamhet och att Kungshaga ska renoveras.

Vi genomför dessa omfattande förändringar eftersom vi vet att det behövs. Ängelholms äldre har rätt till trygga boenden som lever upp till dagens standard och som klarar myndigheternas krav på bland annat brandsäkerhet. Dessutom vill vi kunna erbjuda moderna och välfungerande arbetsmiljöer för vår personal. Utan Attendos och Humanas boenden hade vi inte kunnat komma igång och renovera så snabbt som vi nu gör, utan hade fått vänta ytterligare och riskerat behöva göra dyra tillfälliga lösningar. Vi är väl medvetna om dessa förändringar kan skapa oro för de som blir berörda och att det kommer innebära en del omak under tiden. Vi vet också att en förändring sällan kommer lägligt. Vi är dock övertygade om att de nya boendena kommer upplevas positivt och bli trivsamma arbetsplatser när flytten väl är genomförd.

Blågröna Ängelholm står på ängelholmarnas sida och tar ansvar för kommunens utveckling. Vi värdesätter effektiva verksamheter och att människor själva får välja vilket alternativ som passar dem bäst. När kommunen växer och kraven på välfärden ökar behöver äldreomsorgen och våra äldreboenden utvecklas i takt med detta. Målet är en äldreomsorg där såväl personalen som moderna lokaler bidrar till ett tryggt åldrande.

Ingela Sylwander (M), ordförande nämnden för omsorg och stöd
Sonny Rosén (L)
Ann Hörnebrant-Sturesson (C)
Katarina Nilsson (KD)
Ingvar Rydberg (MP)

Ta ställning och dela artikeln

Vad tycker Moderaterna i dessa hjärtefrågor?